آیا میدانستید طراحی وبسایت یکی از پر تقاضاترین مشاغل در صنعت فناوری اطلاعات محسوب میشود که همه میتوانند در هر سطحی از مهارت، از مبتدی تا حرفهای وارد بازار کار شوند؟
امروزه که نیاز به طراحی وبسایت، در مسیر رشد خود قرارگرفته است، یک طراح وبسایت اگر مهارت نسبی لازم، در طراحی وب داشته باشد و از دیدگاه منحصربهفردی در بیان خلاقیت برخوردار باشد میتواند این حرفه هیجانانگیز را به یک منبع عالی درآمد و یک شغل رضایتبخش تبدیل کند. در این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ بامبو میخواهیم با بررسی موضوعات پیرامون طراحی وبسایت، چشمانداز روشنی را پیش روی شما قرار دهیم تا با آگاهی کامل بتوانید تصمیم بگیرید که آیا میخواهید یک طراح وب شوید؟ آیا درآمد طراحی وبسایت با توجه به حجم کاری لازم دارد، میتواند رضایت شمارا جلب کند؟ یا اگر میخواهید ساخت وبسایت خود را به شخص یا یک تیم حرفهای واگذار کنید، هزینه طراحی وبسایت چقدر برای شما تمام میشود؟ و شاید مایلید بدانید برای طراح وبسایت حرفهای شدن چه مراحلی را باید طی کنید؟ و یا چطور بدون گذراندن دوره طراحی وبسایت و داشتن دانش برنامه نویسی بتوانید یک وبسایت رایگان طراحی کنید .
سایت یا وبسایت ؟
لازم است همین ابتدا بدانید سایت یک مفهوم کلی را شامل میشود و در زبان انگلیسی عموماً، به یک مکان یا محل، اتلاق میشود. اما زمانی که از پیشوند وب، قبل از کلمه سایت استفاده میکنیم درواقع آن محل، به بستر اینترنت اشاره دارد. هرچند امروزه استفاده از کلمه سایت نیز بهتنهایی مفهوم سایت اینترنتی را گرفته است و دو کلمه وبسایت و سایت بهغلط، معنا و مفهوم مشابه هم را پیداکردهاند و بهجای هم استفاده میشود.
طراحی وبسایت چیست
زمانی که شما بخواهید اطلاعات خود، شامل بیوگرافی، نمایش خدمات یک شرکت و یا یک فروشگاه را در یک صفحه اینترنت به نمایش بگذارید به مهارت ایجاد و راهاندازی و ذخیره اطلاعات یک صفحه در بستر اینترنت نیاز دارید درواقع به این فرایند، طراحی وبسایت گفته میشود که خود شامل دو بخش است:
1-فرانتاند front end به کلیه عملیات ازجمله کد نویسی و طراحی که کاربر با آن در تعامل است، که معمولاً در بخش ظاهری سایت یا ux انجام میشود اتلاق میشود.
2-بکاند back end کلیه کد نویسی های موردنیاز برای اجرا و کارایی سایت که در سمت سرور انجام میشود و دید کاربر پنهان است.
اصول طراحی وبسایت
- طراحی باید بهگونهای باشد که در تمام دیوایس ها با اندازههای مختلف بهدرستی نمایش داده شود.
- برای کارایی بهتر لازم است رنگها، طرحها و تمام کاراکترها متناسب با کسبوکاری که قصد طراحی آن راداریم انتخابشده باشد.
- از محتوای غیرتکراری یا یونیک استفاده کنید.
- برای برقراری تماس کاربران با مدیریت سایت راههای ارتباطی ایجاد کنید.
- برای اینکه همه کاربران بتوانند با سایت ارتباط راحتتر برقرار کنند رابط کاربری آسان طراحی کنید.
- تمام مواردی که لازم است به سایت اعتبار و ارزش دهد تا اعتماد کاربر جلب کنید، مثل اینماد و غیره را ایجاد کنید.
- از خلاقیت استفاده کنید و دسترسی آسان به تمام امکانات وبسایت را برای کاربر فراهم کنید.
تمام این موارد میتواند در کاربران، باعث ایجاد انگیزش و رغبت به پیگیری برای استفاده در سایت شود.
همچنین اگر نیاز به اطلاعات بیشتری دارید، میتوانید با آژانس دیجیتال مارکتینگ بامبو در بخش خدمات طراحی وب سایت در ارتباط باشید.
مراحل طراحی وبسایت
- شناسایی هدف و نیاز مشتری برای طراحی سایت، باید بازار هدف، وسعت پروژه، مخاطبان موردنظر، تعیین گروههای سنی مدنظر، نحوه رقابت با رقبا و هر چیزی که برای طراحی سایت مهم تلقی میشود شناسایی شود.
- برنامهریزی برای تعیین بخشهای مختلف سایت جهت جلوگیری از ایجاد بخشها و هزینههای اضافی، دقت کنید هر قدمی که شما برای طراحی سایت برمیدارید باید بتواند متناسب با اهداف بهبود سایت در سئو باشد که این موارد میتواند شامل کلمات کلیدی مناسب، تولید محتوای باکیفیت، ایدههای جدید جهت جلب نظر مشتریها باشد.
- انتخاب دامنههاست، بهتر است نام دامنه برگرفته از نام شرکت باشد اینکار شمارا به هدف نزدیکتر میکند. همچنین میزان فضای موردنیازهاست، همیشه متناسب با حجم اطلاعاتی که قرار است ذخیره شود و یا تعداد کاربری که پیشبینی میکنیم با سایت در تعامل خواهند بود، انتخاب میشود.
- طراحی، مشخص کردن قالب سایت که شامل انتخاب رنگ، فوتر و هدر سایت، آیکونها و بخشهای و صفحات اصلی و فرعی و هر چیزی که نمای کلی از سایت را مشخص میکند. در این مرحله خلاقیت خیلی اهمیت دارد تا طراحی را متناسب باهدف تعیینشده پیش ببریم.
- برنامهریزی، شما در این بخش چند راه پیش رودارید:
- کدهای از پیش ساختهشده در وردپرس استفاده کنید.
- تنها بخشی از قسمتهایی را که نیاز است متناسب با خواسته شما، تغییر کند سفارش سازی یا کد نویسی کنید مثل اضافه کردن صفحه اتصال سایت به گوگل وبمستر، ایجاد منوی اضافه، تغییر ترکیب رنگ و غیره.
- از همان ابتدا به ساخت سایت با زبان برنامهنویسی بپردازید که این کار نیازمند صرف وقت و هزینه است. البته گاهی سایتهای آماده نمیتواند پاسخگوی همه نیازهای شرکت باشند و شما مجبورید از کدنویسی استفاده کنید که البته با این کار قدرت بیشتری در ساخت سفارش متناسب با نیازها دارید.
- تست سایت و راهاندازی، این کار برای پیدا کردن اشتباه است و درواقع اقدامات لازم جهت رفع آن، قبل از انتشار است. زیرا گاهی یک کدگذاری اشتباه ممکن است عملکرد سایت شمارا در موتورهای جستجو تضعیف کند . بعد از تست و برطرف کردن ایرادات سایت، آن را راهاندازی میکنیم.
- نگهداری و پشتیبانی از سایت، بعد از راهاندازی سایت، پشتیبانی و رفع ایراد بهطور مستمر از موارد موفقیت در طولانیمدت محسوب میشود و جز بخشهایی است که تا پایان عمر سایت باقی میماند.
اگر میخواهید خودتان سایتتان را طراحی کنید و دانشی هم در این زمینه ندارید میتوانید از سایت سازها و یا نرمافزارهای طراحی وبسایت استفاده کنید. در زیر به معرفی چند نمونه از بهترین سایت سازها و نرمافزارها طراحی وبسایت رایگان که این امکان را برای شما فراهم میکند میپردازیم.
انواع طراحی وبسایت
شما میتوانید با توجه به هدف و نیازی که برای طراحی سایت دارید نوع وبسایت موردنظر خود را طراحی کنید که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم.
- طراحی سایت فروشگاهی یا خدماتی: تقریباً همهکسانی که میخواهند در بستر اینترنت به کسبوکار، فروش محصول یا خدمت بپردازند به طراحی یک سایت فروشگاهی یا خدماتی نیاز دارند. از مواردی که در طراحی چنین سایتی لحاظ میشود میتوان به امکان اتصال به درگاه اینترنتی، سبد خرید محصولات، مدیریت خدمات و محصولات، ایجاد فرمهای نظرسنجی کاربران برای محصولات خریداریشده یا خدمت انجامشده اشاره کرد.
- طراحی سایت شرکتی: طراحی یک سایت شرکتی باانگیزه و هدفهای متفاوت ایجاد میشود و بزرگترین تفاوت آن با یک سایت فروشگاهی یا خدماتی در این است که یک سایت شرکتی الزاماً به دنبال تبلیغ محصول یا خدمت خود نیستند بلکه بیشترین تمرکز آنها بر روی خود شرکت و دادن اعتبار و ارزش بهتمامی بخشهای شرکت و ایجاد اعتماد و حتی اطلاعرسانی در مورد فعالیت شرکت است.
- طراحی سایت خبری: نیاز به دسترسی آسان و سریع به اخبار باعث شد مردم سایتهای خبری را بیشتر از گذشته موردتوجه قرار دهند و ازآنجاییکه یک سایت خبری با پوشش موضوعات مختلف میتواند توجه و رضایت مخاطبان زیادی را جلب کند جز سایتهای پردرآمد برای استفادهی تبلیغات محسوب میشود. از ویژگیهای یک سایت خبری میتوان به دستهبندی اخبار، بهروز بودن، استفاده از عناوین جذاب اشاره کرد.
- طراحی سایت آموزشی: این سایت بهعنوان یک فرصت، برای کسب درآمد عالی ازطریق فروش پکیجهای آموزشی محسوب میشود زیرا سایتهای آموزشی با برداشتن محدودیت زمان و مکان برای همه سطوح از متقاضیان، این امکان را فراهم آوردهاست و به عنوان یک سایت سودآور شمرده میشود.
- طراحی سایت پزشکی: جز یکی از پربازدیدترین سایتها شمرده میشود زیرا آمار نشان میدهد خیلی از افراد قبل از مراجعه به پزشک، ابتدا اطلاعات مربوط به بیماری خود را در اینترنت جستجو میکنند و سپس به پزشک مراجعه نمودند. همینطور استفاده از نوبتدهیهای آنلاین، پزشکی آنلاین، دسترسی به اطلاعات دارویی، توصیههای سلامتی و… باعث شد سایتهای پزشکی مخاطبان زیادی جذب کنند.
- طراحی سایتهای آگهی: این گونه سایتها به دو شکل میتواند باشد یا سایتهای تبلیغاتی که در همه حوزهها و محصولات و خدمات فعالیت میکنند مثل وبسایت شیپور و دیجیکالا یا سایتهایی که تنها در یک حوزه خاص به معرفی و تبلیغات میپردازند مثل سایتهای فروش خودرو. درآمدهای این سایتها میتواند یا از طریق پرداخت هزینه آگهی یا بنرهای تبلیغاتی بهدست آید.
- طراحی سایتهای شخصی: یک وبسایت شخصی میتواند مورداستفاده هر فردی قرار بگیرد مثلاً اگر یک فریلنسر هستید با قرار دادن رزومه کاری، میتوانید خود را به دیگران معرفی کنید. نوشتن بیوگرافی که بیشتر برای افراد مشهور مورداستفاده قرار میگیرد. یا برای سفرنامه نویسی، نوشتن خاطرات روزمره، گزارش سفرها و ماجراجوییها، بیان دیدگاههای شخصی و عقیدتی یا برای هر چیزی دیگری میتواند ساخته شود اینگونه سایتها نیز به خاطر ظاهر خودمانی و سادهای که دارد مخاطبان زیادی را به سمت خودش هدایت میکند و میتواند بستر مناسبی برای تبلیغات و کسب درآمد باشد.
تیم ما میتواند با طراحی وبسایت مناسب، شمارا در مسیر درست برای رسیدن به هدفتان قرار دهد به شما پیشنهاد میکنیم از صفحه نمونههای طراحی وبسایت ما دیدن نمایید.
بهترین روشهای طراحی وبسایت
1-استفاده از cms آماده یا سیستم مدیریت محتوا
که از متداولترین آنها میتوان به ورد پرس و جوملا اشاره کرد که در ادامه نگاهی گذرا به این دو سیستم مدیریت محتوا متنباز میپردازیم.
طراحی وبسایت با ورد پرس یکی از محبوبترین و پراستفادهترین سیستم مدیریت محتوا است که نیاز به یک دانش اولیه برای راهاندازی و کار با آن وجود دارد.
طراحی وبسایت با جوملا بعد از ورد پرس بهعنوان دومین سیستم مدیریت محتوای محبوب شناخته میشود . باید توجه داشته باشید که ورد پرس و جوملا نرمافزارهای مستقل نیستند و شما تنها در صورتی که بر روی وب سرور نصبشده باشند میتوانید با آنها کارکنید در زیر به مواردی که موجب محبوبیت این دو سیستم مدیریت محتوا، شده است اشاره میکنیم:
- رایگان بودن
- داشتن طیف گسترده از تمها، رنگها و غیره
- پشتیبانی از زبانهای مختلف مثل فارسی
- امکان بروز رسانی سایت بهسادگی
- پلاگین های فراوان برای دادن قابلیتهای بیشمار به سایت
- ابزارها و امکانات زیاد برای محتوا نویسی راحت
- قالبهای متنوع و ساده
- استفاده از افزونهها برای شخصیسازی سایت از مبتدی تا حرفهای
- همراستا با قوانین سئو
- امنیت بالای ورد پرس
2-طراحی وبسایت با استفاده از دانش برنامهنویسی
انتخاب زبان برنامهنویسی مناسب و سپس تسلط به آن، از موضوعات مهمی است که باید به آن بپردازید ازجمله میتوان به زبانهایی همچون html5 ، پایتون، جاوا اسکریپت، php، لار اول، bootstrap، فلکس باکس و… اشاره کرد.
طراحی وبسایت رایگان
شما میتوانید از سایت سازها برای ایجادوساخت وبسایت خود استفاده کنید در زیر چند تا از بهترین سایت سازها رایگان را به شما معرفی میکنیم:
1- سایتwebnode معروفترین سایت سازها در این زمینه است. دارای قالبهای متنوع و زیباست و تا هر زمان که بخواهید میتوانید از آن رایگان استفاده کنید. البته برای دسترسی به قابلیتهای بیشتر، باید پلن پولی آن را تهیه کنید.
2-سایت wix این سایت ساز به خاطر امکانات و ویژگیهای زیادی که داشت توانست در سال ۲۰۲۱ رتبه اول را در بین سایت سازها متعلق به خودش کند.
3-سایت site123 برای کسانی که تازه طراحی سایت را شروع کردن، این سایت ساز مناسب است زیرا کار با آن بسیار ساده است و سازگاری بالایی با تمام صفحهنمایشها دارد ولی برای کسانی که دنبال خلاقیت بیشتر هستند این سایت ساز توصیه نمیشود زیرا بسیار محدود است و حتی نام دامنهای که در اختیار شما میگذارد ترکیب تصادفی از اعداد و حروف است.
4-سایت imcreator از ویژگیهای این سایت ساز میتوان بهرایگان بودن ابزارهای گوناگون آن، برای سفارش سازی وبسایت و عدم پیچیدگی در استفاده از آنها اشاره کرد.
5-سایت webstarts یکی از بهترین سایت سازهاست که در نسخه رایگان میتوانید وبلاگها، فرمهای تماس یک فروشگاه اینترنتی را نیز داشته باشید.
6- سایت unraft برای شروع مناسب است. در نسخه رایگان علاوه بر گزینههای زیادی که دارید، امنیت ssl و پهنای باند نامحدود را نیز دارید. اما اگر نیاز به تغییر زبان در سایت خوددارید و یا نیاز دارید که تیمی را برای ویرایش و مدیریت سایت اضافه کنید حتماً باید نسخه پولی آن را تهیه کنید.
درسته سایت سازها در بعضی از موارد نیاز ما را برای ساخت و طراحی وبسایت برطرف میکند اما به دلیل محدودیتهایی که دارند برای همه نمیتواند مناسب باشد با بررسی مزایا و معایب سایت سازها این موضوع بهروشنی برای شما مشخص میشود.
مزایای سایت سایت سازها
- راهاندازی ساخت وبسایت در زمان کوتاه
- معمولاً سایت سازها از جدیدترین ابزارها استفاده میکند
- قواعد سئو رعایت میشود و باعث میشود مشکلی از بابت سئو برای سایت شما پیش نیاید
- شما میتوانید از هاستینگ رایگانی که سایت سازها در اختیار شما میگذارد استفاده کنید
- صرفهجویی در هزینه طراحی وبسایت
- طراحی بدون داشتن مهارت
- استفاده از قالبهای چندمنظوره
- داشتن امنیت بالا، به خاطر استفاده از مشتریان زیاد روی یک سرور
معایب سایت سازها
- ازآنجاییکه قالبها ممکن است مورداستفاده خیلیها قرارگرفته باشد بنابراین ظاهر سایت شما ممکن است تکراری و شبیه بقیه باشد.
- معمولاً سایت سازها امکانات ویژه و خاص خود را در نسخههای پولی خود ارائه میدهند.
- در بیشتر مواقع در طراحی سایت محدودیت دارید و امکان استفاده از خلاقیت و ایده پردازی برای شما فراهم نیست.
- امکان بهروزرسانی برای وبسایتها در برخی از آنها فراهم نیست و شما برای این کار باید سایت را دوباره طراحی کنید.
- بسیاری از سایت سازها برای اینکه خدمات رایگان به شما میدهند در سایت شما تبلیغات میکند این کار کیفیت کار شمارا پایین میآورد.
- انعطاف پذیری کمتر در اجرای طرح و ایده خلاقانه
پس اگر به دنبال یک طراحی وب سایت حرفه ای هستید .لازم است که، به چه چیزی بیشتر از سایت سازها فکر کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحه طراحی وبسایت بامبو مراجعه کنید.